Hoe maak je een Invisalign beugel schoon?

Hoe maak je een Invisalign beugel schoon?

Het dragen van een Invisalign beugel komt met de verantwoordelijkheid om deze goed schoon te houden. Gezien het feit dat je de beugel bijna de hele dag draagt, is het cruciaal om te weten hoe je deze effectief reinigt. In deze post delen we essentiële tips en methoden voor: Hoe maak je een Invisalign beugel schoon?

Het belang van een schone Invisalign beugel

Invisalign beugels zijn in direct contact met speeksel, voedsel en drank, wat kan leiden tot de opbouw van bacteriën en voedselresten. Dit veroorzaakt niet alleen een slechte adem en tandvleesirritatie, maar kan ook leiden tot de verkleuring van de beugel. Regelmatige reiniging zorgt voor een gezonde mond en voorkomt tandheelkundige problemen.

Dagelijkse reiniging van je Invisalign

Je Invisalign beugel schoonmaken moet deel uitmaken van je dagelijkse mondverzorgingsroutine. Het is aanbevolen om de beugel te reinigen elke keer als je je tanden poetst, evenals na het eten of drinken van kleverige of zoete producten. Gebruik geen tandenborstel voor de reiniging, en vermijd tandpasta, aangezien dit schurende effecten kan hebben. Door het gebruik van een tandenborstel kan het juist extra beschadiging aanbrengen aan je aligners.

Tips voor effectieve reiniging

 • Het beste is om de Ultrasonic UV Cleaner te gebruiken om je Invisalign aligner schoon te maken.
 • Vermijd het gebruik van heet water, omdat dit de vorm van je beugel kan veranderen.
 • Bewaar je beugel op een schone plaats wanneer je hem niet draagt om ophoping van stof en bacteriën te voorkomen.

De Ultrasonic UV Cleaner zorgt voor een grondige reiniging en verwijdert hardnekkige aanslag en bacteriën. Daarnaast is het ook nog eens super handig dat het heel erg eenvoudig en snel werkt. Als je je eigen tanden gaat poetsen, doe je de Invisalign in het apparaat. Vervolgens wacht je 5 minuten en je aligners zijn weer zo goed als nieuw. 

Invisalign schoonmaken

Ultrasonic UV Cleaner

De Ultrasonic UV Cleaner ™ is een hoogwaardige reinigingsapparaat dat gebruikmaakt van geavanceerde ultrasone technologie en UV-licht voor het grondig schoonmaken van aligners, nachtbeugels, kunstgebitten, en meer. Met 42.000 Hz ultrasone golven zorgt het voor een diepe reiniging door middel van cavitatie, effectief vuil en bacteriën verwijderend uit alle hoeken en kieren.

De 360° reinigingsmethode verzekert dat elke plek grondig gereinigd wordt, terwijl het UV-licht 99,99% van de bacteriën en schimmels elimineert, wat zorgt voor een optimale mondhygiëne. Deze technologie is veilig, betrouwbaar en al lang in gebruik in verschillende professionele sectoren.

FAQ: Veelgestelde vragen over het schoonmaken van een Invisalign beugel

 • Hoe vaak moet ik mijn Invisalign beugel schoonmaken?
  Het is aanbevolen om je Invisalign beugel te reinigen elke keer als je je tanden poetst, minimaal twee keer per dag. Daarnaast is het verstandig om de beugel schoon te maken na het eten of drinken van kleverige of zoete producten.

 • Welke producten moet ik gebruiken om mijn Invisalign beugel schoon te maken?
  Maak gebruik van de Ultrasonic UV Cleaner voor een diepere reiniging. Vermijd het gebruik van een tandenborstel en agressieve schoonmaakmiddelen, aangezien deze de beugel kunnen beschadigen.

 • Kan ik heet water gebruiken om mijn Invisalign beugel schoon te maken?
  Nee, het gebruik van heet water wordt afgeraden omdat dit de structuur van de beugel kan vervormen. Gebruik altijd lauw of koud water voor het reinigen.

 • Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken van mijn Invisalign beugel?
  Voor hardnekkige vlekken kun je naast het gebruiken van de Ultrasonic UV Cleaner ook nog een reinigingstablet gebruiken. Normaal gesproken is het gebruik van de cleaner voldoende, maar een reinigingstablet kan soms net nog dat laatste beetje reiniging positief beïnvloeden.

 • Is het veilig om een ultrasonische reiniger te gebruiken voor mijn Invisalign beugel?
  Ja, ultrasonische reinigers zijn veilig en effectief voor het schoonmaken van Invisalign beugels. Deze apparaten gebruiken geluidsgolven om vuil en bacteriën grondig te verwijderen zonder de beugel te beschadigen.

Conclusie

Een schone Invisalign beugel is cruciaal voor een gezond gebit en een frisse adem. Door de juiste reinigingsroutines en producten te gebruiken, kun je ervoor zorgen dat je beugel in topconditie blijft. Regelmatige en effectieve reiniging voorkomt de opbouw van bacteriën en zorgt voor een comfortabele en effectieve orthodontische behandeling. Overweeg om de Ultrasonic UV Cleaner aan te schaffen, het bespaart je naam enorm veel tijd en zorgt voor een schone beugel.

Terug naar blog